Kanye West weg bij Adidas

kanye west adidas

Kanye West weg bij Adidas

Adidas is een schoenenmerk die velen van ons wel kennen. Ze hebben al jarenlang een samenwerking met de rapper Kanye West. Na aanloop van de antisemitische uitspraken van Kanye West op twitter heeft Adidas per direct de samenwerking stopgezet. De uitspraken van Kanye West en acties zijn onacceptabel, haatdragend en gevaarlijk vindt Adidas. Door dat Adidas de samenwerking heeft gestopt wordt de Yeezy schoenenlijn geschorst.

Antisemitische uitspraken van Kanye West doen adidas besluiten te stoppen met samenwerking

Eerder deze maand had de rapper sms-berichten online gezet met zijn collega rapper Diddy. Hierin suggereerde hij dat Diddy wordt aangestuurd door Joodse mensen. Ook schreef hij op Twitter: “Vanavond nog wat slaperig, maar als ik wakker ben ga ik death con 3 op het Joodse volk”. Dit viel niet goed bij de meeste mensen. Na dit soort berichten via Twitter werd hij door het platform geblokkeerd en kon hij niet meer op het platform zitten en niks meer plaatsen.

Dit was niet de eerste keer dat Kanye West van deze gekke acties en uitspraken heeft, zo heeft hij in een zakelijke meeting een pornovideo aan vier leidinggevende van Adidas getoond en dreigde hij “hun ergste nachtmerrie werkelijkheid zal maken”. Hij zei dingen zoals: “Ik ga niet discussieren over geld met mensen die armer zijn dan ik. Ik ga niet praten met mensen die geen geweldige ideeen hebben zoals ik.” Vervolgens noemde hij zichzelf “de koning van cultuur” en zei hij dat hij een leger heeft samengesteld om een nucleaire oorlog te overleven.

Later had hij ook nog op social media gezegd: “fuck Adidas. Ik ben Adidas”. Hij deed een paar jaar geleden ook mee voor presidentschap in Amerika en noemde hij slavernij “een keuze”. Dit viel ook niet goed bij de meeste mensen.

De antisemitische Tweets waren voor de meeste mensen daarom ook echt de druppel. Na deze bizarre uitspraken van de rapper was het schoenenmerk Adidas er helemaal klaar mee en heeft de samenwerking stopgezet. Eind vorige week brak modemerk Balenciage al de band met Kanye West. Buiten dat hij deze twee samenwerkingen kwijt was werd het maken van zijn levens documentaire ook stopgezet.

Yeezy-schoenen, Kanye West en Adidas

Behalve dat Kanye West een rapper is, is hij ook een ondernemer en ontwerpen. Zo heeft hij is 2013 de succesvolle schoenenlijn Yeezy opgestart samen met Adidas. Deze schoenenlijn is nog steeds een van de populairste schoenen voor de jeugd en wordt nog steeds super veel gedragen. De Yeezy schoenen leveren Adidas zo 2 miljard dollar per jaar op waarvan Kanye daar 200 miljoen dollar van ontvangt.

Lees ook: sneaker onderhoud, wat is belangrijk?

Adidas is er wel op voor bereid dat het stopzetten van de samenwerking met Kanye West op korte termijn een negatief effect gaat hebben op hun inkomen en ze schatten ongeveer hier 250 miljoen dollar te gaan verliezen. Niet alleen Adidas verliest door het stoppen van de samenwerking veel geld. Kanye West is zo 3 miljard dollar lichter na hij weggeschopt is bij Adidas. Nu dat hij niet meer met Adidas samenwerkt heeft Kanye West zoveel geld verloren dat hij zichzelf geen miljardair meer kan noemen.

kanye west

Nu dat de Yeezy schoenen waarschijnlijk niet meer worden geproduceerd willen veel mensen hun Yeezy schoenen verkopen omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze veel geld gaan opleveren. De google search op “resell Yeezy” is met 50% gestegen in de afgelopen week.

Deel dit artikel