Sneaker onderhoud, wat is belangrijk?

sneaker onderhoud

Sneaker onderhoud, wat is belangrijk?

Sneakers zijn heel mooi en leuk, veel mensen vinden het fijn om sneakers te dragen of om juist te verzamelen. Wanneer je vaak sneakers draagt, hoort daar dan ook natuurlijk de verzorging van je sneakers bij. Je wilt natuurlijk niet met vieze en kapotte sneakers lopen die helemaal afgetrapt zijn. Veel mensen zijn heel zuinig op de nieuwe sneakers en zodra de sneakers niet meer ‘nieuw’ zijn wordt er naar de verzorging van de sneakers niet meer zo naar om gekeken. Dat is zo zonde van de sneakers. Hier leg ik jou uit wat je wel en wat je vooral niet moet doen met je sneakers en hoe je sneaker onderhoud kunt bijhouden.

Echt dragen

Als eerste wil ik je meegeven om sneakers ook daadwerkelijk te dragen. Ben je van plan om je sneakers vast te houden en daarna te verkopen. Draag ze in de tussen tijd dan wel. Als je je sneakers niet draagt kan de zool afbrokkelen omdat het leer en de sneaker zelf geen beweging krijgen, doodzonde! Daar is de sneaker ook natuurlijk niet voor gemaakt. De bedoeling is dan ook gewoon dat je je sneakers draagt. Het zou ook jammer zijn als je sneaker hierdoor kapot gaat en je hem niet meer kan door verkopen. Dat is natuurlijk al helemaal zonde van je sneakers. Als je ze uiteindelijk nog wilt verkopen, draag ze dan af en toe en wees er vooral zuinig mee.

Anti grease

Bij goed sneaker onderhoud is het dragen van anti grease iets wat je zeker serieus moet nemen. Dit zorgt ervoor dat je geen grease in je sneaker krijgt. Zo houd je het leer mooi op de sneaker en lijkt de sneaker zo goed als nieuw. Draag anti grease meteen als je de sneaker hebt. Dus wacht absoluut niet met de anti grease aanbrengen op de sneaker. Als je je sneakers eerst een paar dagen zonder anti grease draagt en dan pas later de anti grease in de sneaker doet, heeft de anti grease al geen zin meer. Dan is het leer al gevouwen en krijg je er al strepen in. Dat zou natuurlijk heel jammer zijn. Je kan dit wel weer fixen door met een strijkijzer over je sneaker te gaan. Maar pas hier wel mee op ga niet zomaar met een strijkijzer over je sneaker want dan maak je hem natuurlijk al helemaal kapot. Leg er wat tussen zoals bakpapier en ga er voorzichtig overheen. Dit helpt wel om de grease er uit te halen maar het zou nooit meer zo mooi worden als het begin natuurlijk toen je je sneakers net had gekocht.

Crep spray gebruiken bij sneaker onderhoud

Spray je sneakers ook goed in voor je er mee naar buiten gaat. Een crep spray zorgt ervoor dat je sneakers water en vuil besteding worden. Als er dan vlekken op komen kan je deze makkelijk weg spoelen. Bijvoorbeeld ketchup kan je er zo afspoelen maar ook vuil van het bos bijvoorbeeld. Crep heeft ook een Multi cleaner. Met de Multi cleaner kan je over je sneakers heen schubben en haal je lastige vlekken weg. Dit is een klein bakje met sneaker zeep en een borstje er aan vast en zo kan je makkelijk snel je sneakers schoonmaken. Superhandig om mee te nemen in je tas. Zo kan je je sneakers overal snel schoon maken en loop je er altijd goed bij!

 

 

Deel dit artikel