De geschiedenis van New Balance

geschiedenis van New Balance

De geschiedenis van New Balance

Als je denkt aan sportkleding en sneakers, is de kans groot dat je de naam New Balance al eens hebt gehoord. Het merk staat bekend om zijn comfortabele schoenen van hoge kwaliteit. Maar wist je ook dat New Balance een interessante ontstaansgeschiedenis heeft? In dit artikel duiken we in de geschiedenis van New Balance en ontdekken we hoe deze populaire sneaker fabrikant is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

De vroege jaren: de droom van een schoenenmaker

New Balance vond zijn oorsprong in 1906 in Boston, Massachusetts. De oprichter, William J. Riley, was een immigrant uit Engeland die zijn droom najage om comfortabele schoenen te maken voor mensen met voetproblemen. Riley was ervan overtuigd dat een goede pasvorm en hoogwaardige materialen de sleutel waren tot tevreden klanten.

Een balancerende act: de geboorte van de New Balance arch support

In de jaren ’30 van de vorige eeuw nam de zoon van William Riley, Arthur, het bedrijf over. Het was Arthur die een belangrijke doorbraak introduceerde in de geschiedenis van New Balance: de Arch Support. Dit was een innovatief inlegzooltje dat zorgde voor een betere ondersteuning van de voetboog. De New Balance Arch Support werd al snel populair bij hardlopers en atleten, die merkten dat het de prestaties verbeterde en blessures verminderde.

Van track and field tot de wereld: de groei van New Balance

In de jaren ’60 en ’70 begon New Balance zijn aanwezigheid in de atletiekwereld uit te breiden. Het merk richtte zich voornamelijk op track and field-atleten en ontwikkelde schoenen die werden geprezen om hun uitstekende pasvorm en stabiliteit. Het duurde niet lang voordat steeds meer atleten New Balance verkozen boven andere merken vanwege de comfortabele en prestatiegerichte schoenen.

Innovatie en diversificatie: van hardlopen tot lifestyle

Naast het succes in de atletiekwereld, begon New Balance in de jaren ’80 en ’90 zijn productlijnen uit te breiden naar andere sporten, zoals basketbal, tennis en wandelen. Het merk bleef innoveren en introduceerde geavanceerde technologieën zoals de ENCAP-demping en de Rollbar-stabiliteitstechnologie. Deze technologieën versterkten de positie van New Balance als een merk dat comfort en prestaties combineert.

Wereldwijde erkenning en maatschappelijke betrokkenheid

In de afgelopen decennia heeft New Balance zijn aanwezigheid op de internationale markt verder uitgebreid. Het merk heeft partnerships gesloten met professionele atleten, teams en evenementen over de hele wereld. Bovendien heeft New Balance zich ook ingezet voor maatschappelijke betrokkenheid, waarbij het steun verleent aan verschillende liefdadigheidsinitiatieven en gemeenschappen.

De opkomst van New Balance

Wat begon als een droom van een schoenmaker in Boston is uitgegroeid tot een wereldwijd succesverhaal. New Balance heeft zichzelf gevestigd als een toonaangevend merk in de sneakerindustrie, bekend om zijn kwaliteit, comfort en innovatie. Of je nu een hardloper, atleet of sneakerliefhebber bent, de geschiedenis van New Balance is een inspirerend voorbeeld van vastberadenheid en toewijding aan excellentie.

geschiedenis van New Balance

Deel dit artikel